skip to Main Content
ADVIES OF HULP NODIG? 045 542 1440 info@veritasletselschade.nl

LETSELSCHADE DOOR DIEREN, MEDISCHE MISSERS OF ANDERE OORZAKEN

Letselschade door dieren, medische missers of andere oorzaken?
Veritas Letselschade helpt u graag!

Bent u gebeten door een hond, heeft uw arts een medische fout gemaakt of heeft u om een andere reden letselschade opgelopen? In veel gevallen kunt u hiervoor een schadevergoeding indienen. De schade dient dan wel een direct gevolg te zijn van het voorval.

Heeft u letsel opgelopen door een dier, door een medische misser of op een andere manier die niets te maken heeft met verkeersletsel of letsel tijdens arbeid? Schroom niet en neem contact op met Veritas Letselschade. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met diverse soorten schade en beschikken over actuele juridische kennis. Wij lichten u goed voor, zodat u de juiste stappen kunt volgen voor het beste resultaat.

Zoekt u een professionele belangenbehartiger?

Neem dan contact op met de juristen van Letselschadebureau Veritas

Letselschade door dieren (risicoaansprakelijkheid)

Bij letselschade door dieren is de eigenaar van het dier in de meeste gevallen aansprakelijk. Veritas staat u bij in het berekenen van de schade en het aansprakelijk stellen van de eigenaar. Noteer informatie over het incident en verzamel de contactgegevens van de eigenaar, dan gaan onze juristen voor u aan de slag.

Belangrijk: u doet er altijd goed aan zo snel mogelijk een arts te bezoeken in geval van letsel

Aansprakelijkheid is niet altijd vanzelfsprekend. Als u bijvoorbeeld van een paard valt tijdens de rijles, is de kans groot dat de rechter u eigen schuld toekent. U koos er immers zelf voor op rijles te gaan, met kennis van de risico’s. En als u een ongeval krijgt omdat u uitwijkt voor een hert of een dwalende kat waarvan de eigenaar onbekend is, moet u helaas toch zelf de schade betalen. Tenzij er sprake is van een schadeverzekering voor inzittenden die dekking biedt!

Letselschade door medische fouten

Heeft u letsel of schade als gevolg van een medische fout? Dan moet u kunnen aantonen dat uw behandelaar verwijtbaar onzorgvuldig heeft gehandeld, bijvoorbeeld door het voorschrijven van de verkeerde medicatie, gebrekkige informatie over de risico’s of het stellen van een onjuiste diagnose.

Onzorgvuldig handelen is anders dan een complicatie. Voor een complicatie kunt u uw behandelaar niet aansprakelijk stellen. Soms is het verschil tussen onzorgvuldig handelen en een complicatie echter moeilijk aan te tonen, en sommige behandelaren bestempelen een fout als een complicatie. Daardoor kan het indienen van een claim voor medische letselschade complex zijn.

De medische adviseurs van Veritas adviseren u over de oorzaak en de ernst van het letsel. Indien het twijfelachtig is of er sprake is van een medische fout dan kunnen wij de zaak voorleggen aan één van onze medisch adviseurs. Hier zijn wel kosten mee gemoeid en alleen in geval van aansprakelijkheid kunnen die kosten worden verhaald. Omdat vaak niet van tevoren helder is of aansprakelijkheid rond komt, dient u zelf een afweging te maken of u deze kosten wilt spenderen. Pas als de medisch adviseur aangeeft dat er sprake is van een medische fout zullen wij in overleg met u de schade verder kosteloos in behandeling nemen.

Persoonlijk, professioneel en gedreven tot het uiterste, dat zijn de kernwaarden van Veritas Letselschade

Overige letselschade

Letselschade kunt u oplopen door zeer uiteenlopende oorzaken. Veritas Letselschade neemt in beginsel geen dossiers in behandeling met een strafrechtelijk randje zoals mishandelingen. Hierboven hebben wij alleen de meest voorkomende categorieën beschreven waarbij letsel kan ontstaan, het betreft dus geen volledig overzicht van mogelijke schadeoorzaken. Schroom daarom niet om ook contact met ons op te nemen indien u omwille van een andere oorzaak letselschade hebt opgelopen. Wij zullen de situatie met u bespreken en bekijken of wij de schade voor u kunnen verhalen. Met dertig jaar ervaring weten wij immers veel en kunnen wij u in de meeste gevallen helpen. 

De voordelen van onze gratis rechtshulp

Lagere werkdruk

Veritas heeft een lagere werkdruk per behandelaar. Daarom kunnen wij meer tijd aan uw dossier besteden, wat normaliter zorgt voor een hogere kwaliteit van de dossier behandeling en een hogere vergoeding. Medewerkers van rechtsbijstand verzekeraars kennen een hogere werkdruk en wikkelen door tijdgebrek zaken vaak vroegtijdig af.

Persoonlijke benadering

Wij bieden een persoonlijke benadering en maken tijd vrij voor persoonlijk contact. Daardoor kunnen wij de tijd nemen om te luisteren naar uw verhaal en echt focussen op wat belangrijk is. U bent bij Veritas dan ook geen nummer en u heeft altijd een vaste contactpersoon. Dat is bij rechtsbijstand verzekeraars helaas vaak anders. 

30 jaar ervaring

Veritas Letselschade is al dertig jaar actief met het verhalen van schades en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Bij Veritas werken ervaren juristen en is het personeelsverloop laag. Bij rechtsbijstand verzekeraars werken vaak veel beginnende onervaren juristen en wordt er regelmatig gewisseld van behandelaar.

Letselschade melden? 

Wilt u gratis letselschade advies aanvragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Omschrijf uw schade in het kort. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.