Skip to content

AANSPRAKELIJKHEID

Aansprakelijkheid aantonen voor een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout?
Wij geven u graag advies!

Aansprakelijkheid bij een ongeval

Van een verkeersongeval tot een ongeluk op de werkvloer, u kunt op verschillende manieren letsel oplopen. Gelukkig is het mogelijk de schade die hieruit voortvloeit op de tegenpartij te verhalen, mits u de aansprakelijkheid van de ander kunt aantonen. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden om uw schade te verhalen. De juristen van Veritas Letselschade begeleiden u hierin, zodat u altijd de juiste weg bewandelt.

Heeft u letsel opgelopen buiten uw schuld om? Dan kunt u de schuldige aansprakelijk stellen. Wel moet de verzekeraar van de schuldige de aansprakelijkheid erkennen, want pas dan wordt de schade inhoudelijk bekeken. De verzekeraar compenseert vervolgens de door u geleden schade.

Er zijn verschillende situaties waarbij aansprakelijkheid aan de orde kan zijn:

Verkeersongeval

Aansprakelijkheid voor een verkeersongeval

Bedrijfsongeval

Aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval

Medische fout

Aansprakelijkheid voor een medische fout

Hecht u waarde aan een betrouwbaar letselschadebureau dat opkomt voor uw belangen?

Neem dan nu contact op met de juristen van Letselschadebureau Veritas.

Causaliteit vaststellen

Om gecompenseerd te worden moet u kunnen bewijzen dat uw klachten een direct gevolg zijn van het ongeval (causaliteit). Daarom raden wij u aan na het ongeval zo snel mogelijk naar een dokter te gaan en daarnaast ook details te noteren over de gebeurtenis. Contactgegevens van de getuigen bijvoorbeeld, een omschrijving van de toedracht, eventueel foto’s van uw verwondingen en informatie over hoe u zich voelde vlak na het ongeval/voorval.

Juridische hulp bij schade
Intermediair bij letselschade

Diverse manieren om schade te verhalen

Er zijn diverse manieren om uw schade te verhalen. Was u passagier, dan kan de letselschade gewoon worden verhaald omdat u als passagier wordt gezien als een persoon die normaliter geen schuld heeft aan het ongeval. Ook wordt u als voetganger/fietser vergaand beschermd waardoor de tegenpartij (motorrijtuig) toch vaak de partij is die de schade moet betalen. Tot slot zijn er nog opties om de schade te verhalen indien uzelf schuldig bent aan het ongeval. Denk hierbij aan een schadeverzekering voor inzittenden die u zelf kunt afsluiten als aanvullende verzekering. Uw schade is in dat geval ook gedekt indien u als bestuurder zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

Veritas Letselschade verhaalt uw kosten door schade op de wederpartij. Lichamelijk letsel, psychische problemen, financiële malaise en maatschappelijke gevolgen door een ongeval zijn al vervelend genoeg. Het verhalen van (juridische) kosten is voor ons dan ook vanzelfsprekend.

Verzekeraars vechten vaak causaliteit aan

Een verzekeraar heeft er baat bij als aansprakelijkheid (lees: schuld) niet wordt erkend, want dan deze geen letselschade vergoeding te betalen. Daarom vechten verzekeraars vaak de causaliteit (het verband) aan; de verzekeraar stelt bijvoorbeeld dat de klachten een andere oorzaak hebben of dat u al eerder last had van soortgelijke klachten. Ook kunnen zij ontkennen dat er überhaupt sprake is van een situatie waarvoor de verzekeraar aansprakelijk kan worden gehouden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontkennen dat er een verkeersfout is gemaakt door hun verzekerde.

Kies voor een goed letselschadebureau

Ook als de aansprakelijkheid wel wordt erkend, kan het voor de verzekeraar zinvol zijn om de omvang van de schade zo laag mogelijk vast te stellen. Dan hoeft die namelijk minder uit te keren. Dit alleen al maakt het voor u beter om direct een letselschadebureau in te schakelen. Kies daarom Letselschadebureau Veritas. Wij hebben meer dan dertig jaar ervaring in begeleiding bij schades.

Advies over aansprakelijkheid?

Wilt u gratis advies over aansprakelijkheid? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Omschrijf de situatie in het kort. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.