Skip to content

GRATIS RECHTSHULP

Gratis rechtshulp?
Veritas Letselschade helpt u graag!

De juristen van Veritas Letselschade bieden gratis rechtshulp voor uw letselschadezaak. Dit is mogelijk doordat wij de kosten van onze juridische hulp verhalen op de tegenpartij of de betrokken verzekeraar. Ook vragen wij voor u al in een vroeg stadium een financieel voorschot aan de verzekeraar.

Vaststellen verhaalsmogelijkheden

De juridische dienstverlening van Veritas Letselschade is meestal geheel gratis. Er zijn diverse mogelijkheden waarbij wij de schade kunnen verhalen op een andere partij. De meest voorkomende optie is dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. In dat geval zal de tegenpartij aansprakelijkheid erkennen en dienen de kosten vergoed te worden. Ook als u tijdens het incident inzittende of passagier was van een auto kunnen wij uw letselschade in de meeste gevallen succesvol verhalen. Aan u als passagier kan immers in de meeste gevallen geen verwijt worden gemaakt. Als voetganger of fietser krijgt u ook vaak uw schade (deels dan wel volledig) vergoed indien u letsel oploopt door een ongeval met een motorrijtuig. In geval van ongevallen op de werkvloer hebben wij ook veel mogelijkheden om uw schade te verhalen. Dit omdat uw werkgever een vergaande zorgplicht heeft om u als werknemer te beschermen.

Begeleiding bij vaststellen aansprakelijkheid

Op dit moment heeft het geen zin om u te vermoeien met alle verhaalsmogelijkheden die de wet ons biedt. Wel zullen wij hieronder nog speciaal aandacht besteden aan de rechtsbijstandverzekering en schadeverzekering voor inzittenden. Wij stellen voor dat u in geval van vragen gewoon contact met ons opneemt, zodat wij u verder kunnen helpen met informatie die speciaal toeziet op uw situatie. Wij begeleiden u immers ook bij het vaststellen van aansprakelijkheid. U vindt hierover meer informatie op de pagina Aansprakelijkheid.

Maak hier uw keuze

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Ook dan kunt u aanspraak maken op de gratis diensten van Letselschadebureau Veritas. Eerst meldt u de letselschade bij uw rechtsbijstandsverzekeraar en vervolgens geeft u aan dat u Veritas Letselschade kiest als uw belangenbehartiger. In de meeste gevallen heeft dat financieel gezien geen gevolgen voor u. Dit omdat wij net als de rechtsbijstandsverzekeraar onze kosten verhalen op de tegenpartij. Ook heeft het Europese Hof een uitspraak gedaan over de vrije advocaatkeuze die vermeld staat in de polisvoorwaarden van rechtsbijstandsverzekeraars. Door deze uitspraak is de vrije advocaatkeuze verder verruimd en heeft u dus nog meer mogelijkheden om een belangenbehartiger naar uw keuze in te schakelen. U bent daardoor niet verplicht om gebruik te maken van de interne behandelaar van de rechtsbijstandsverzekeraar.

Persoonlijk, professioneel en gedreven tot het uiterste, dat zijn de kernwaarden van Veritas Letselschade.

De voordelen van onze gratis rechtshulp

Lagere werkdruk

Veritas heeft een lagere werkdruk per behandelaar. Daarom kunnen wij meer tijd aan uw dossier besteden, wat normaliter zorgt voor een hogere kwaliteit van de dossier behandeling en een hogere vergoeding. Medewerkers van rechtsbijstand verzekeraars kennen een hogere werkdruk en wikkelen door tijdsgebrek zaken vaak vroegtijdig af.

Persoonlijke benadering

Wij bieden een persoonlijke benadering en maken tijd vrij voor persoonlijk contact. Daardoor kunnen wij de tijd nemen om te luisteren naar uw verhaal en echt focussen op wat belangrijk is. U bent bij Veritas dan ook geen nummer en u heeft altijd een vaste contactpersoon. Dat is bij rechtsbijstand verzekeraars helaas vaak anders. 

30 jaar ervaring

Veritas Letselschade is al dertig jaar actief met het verhalen van schades en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Bij Veritas werken ervaren juristen en is het personeelsverloop laag. Bij rechtsbijstand verzekeraars werken vaak veel beginnende onervaren juristen en wordt er regelmatig gewisseld van behandelaar.

Zoekt u een professionele belangenbehartiger?

Neem dan contact op met de juristen van Letselschadebureau Veritas.

Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Een Schadeverzekering Inzittenden dekt letselschade aan uzelf of andere passagiers, ongeacht wie het verkeersongeval heeft veroorzaakt. Wilt u aanspraak maken op uw SVI, dan staan de juristen van Veritas Letselschade u gratis bij zodat u krijgt waar u recht op heeft. Want uw belangen zijn anders dan die van uw verzekeraar; u gaat voor een maximale schadevergoeding, terwijl uw verzekeraar als doel heeft om zo min mogelijk uit te keren.

Second opinion letselschade

Twijfelt u aan het advies van uw huidige behandelaar of voelt u zich niet prettig bij de werkwijze van uw huidige belangenbehartiger? De juristen van Veritas Letselschade bieden u een gratis second opinion. Samen lopen we door uw dossier heen en bespreken we het bestaande advies. Daarbij informeren we u direct over onze aanpak. Mocht u zich prettiger voelen bij onze aanpak, dan nemen wij uw dossier kosteloos over. Ook als u uw dossier liever niet overdraagt blijft ons advies gratis. Mochten wij geen gratis (rechts)hulp kunnen leveren omdat de kosten niet verhaalbaar zijn dan bespreken wij dit uiteraard ook met u, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Gratis rechtshulp ontvangen? 

Wilt u gratis rechtshulp ontvangen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Omschrijf uw situatie in het kort. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.