Skip to content

LETSELSCHADE NA EEN ARBEIDSONGEVAL

Letselschade na een arbeidsongeval?
Veritas Letselschade helpt u graag!

Bij letselschade na een arbeidsongeval kunnen de gevolgen groot zijn. Naast lichamelijke of psychische klachten heeft u bijkomende kosten, zoals medische zorg of huishoudelijke hulp. Tegelijkertijd functioneert u wellicht minder goed op uw werk en mogelijk verliest u zelfs uw baan of raakt u volledig arbeidsongeschikt. Wilt u hiervoor gecompenseerd worden? Veritas staat u hierin bij en maakt het u in deze onrustige tijd zo gemakkelijk mogelijk.

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval, op welke manier dan ook? Schroom niet en neem contact op met Veritas Letselschade. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring en beschikken over actuele juridische kennis. Wij lichten u goed voor, zodat u de juiste stappen kunt volgen voor het beste resultaat.

Zoekt u een professionele belangenbehartiger?

Neem dan contact op met de juristen van Letselschadebureau Veritas

Aansprakelijkheid werkgever bij een arbeidsongeval

In principe is uw werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade na een arbeidsongeval, tenzij u het ongeval zelf hebt veroorzaakt door opzet of roekeloos gedrag. In Nederland geldt immers een strenge zorgplicht die de werkgever heeft tegenover zijn werknemers. Het doel is om hiermee de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Doorgaans zijn bedrijven goed verzekerd voor arbeidsongevallen. Het is in dat geval dus niet uw werkgever, maar de verzekeraar van uw werkgever die de schadevergoeding aan u uitkeert.

Het indienen van een claim is niet altijd eenvoudig. Want hoe stelt u uw werkgever aansprakelijk, zonder dat uw arbeidsrelatie daardoor verstoord raakt? En hoe zorgt u ervoor dat u de hoogst haalbare schadevergoeding ontvangt? Bij Veritas is uw zaak in goede handen. Onze juristen zorgen er voor dat uw claim succesvol wordt ingediend en wij besteden aandacht aan de relatie met uw werkgever.

ZZP’er, freelancer of vrijwilliger

Bent u ZZP’er, freelancer of vrijwilliger? Ook in deze gevallen heeft u recht op een schadevergoeding. Uw opdrachtgever is dan in de meeste gevallen verantwoordelijk voor letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Zelfs als de fout door uw collega’s of (onbewust) door uzelf is veroorzaakt.

Persoonlijk, professioneel en gedreven tot het uiterste, dat zijn de kernwaarden van Veritas Letselschade

Juridische hulp bij schade

Ongeval tijdens werktijd in het verkeer

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval op het werk en heeft u letsel opgelopen? Uw werkgever dient de nodige zorg in acht te nemen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Om deze reden hebben de meeste werkgevers een gedegen verzekering afgesloten die dekking biedt indien hun medewerkers betrokken raken bij een (verkeers)ongeval. Ook als u zelf een ongeval veroorzaakt tijdens een dienstrit. Zonder verzekering dient de werkgever zelf een voorziening te treffen om de schade te vergoeden. Niet alleen de letselschade, maar ook de voertuigschade kunnen wij vaak verhalen en wordt meestal ook in geval van schuld vergoed. Omdat de wetgeving niet altijd eenduidig is en veel uitzonderingen kent gaan wij u hier niet verder mee vermoeien. Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag/verzoek aan ons voor. Wij helpen u graag. 

Aansprakelijkheid werkgever bij ernstig arbeidsongeval

Bij dodelijke arbeidsongevallen, een ziekenhuisopname of blijvend letsel is uw werkgever verplicht het ongeval te melden bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Mogelijk komt er een onderzoek, waar onder meer gekeken wordt naar de oorzaak en of er sprake is van een overtreding.

Is uw werkgever aansprakelijk voor blijvende letselschade waardoor u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, dan heeft u recht op een schadevergoeding van gemiste inkomsten. Het gaat hierbij niet alleen om salaris, maar bijvoorbeeld ook om vakantiegeld en pensioen.

Werkgever bij letselschade

Ongeval tijdens een bedrijfsuitje?

Wist u dat u ook aanspraak kunt maken op een vergoeding indien u letsel oploopt tijdens een bedrijfsuitje? Een werkgever heeft namelijk een vergaande zorgplicht. Wij zullen u niet vermoeien met alle wet- en regelgeving hierover. Heeft u echter letsel opgelopen tijdens een bedrijfsuitjes, op uw werk of in de werksfeer, neem dan contact met ons op zodat wij uw kans op verhaal kunnen onderzoeken!

De voordelen van onze gratis rechtshulp

Lagere werkdruk

Veritas heeft een lagere werkdruk per behandelaar. Daarom kunnen wij meer tijd aan uw dossier besteden, wat normaliter zorgt voor een hogere kwaliteit van de dossier behandeling en een hogere vergoeding. Medewerkers van rechtsbijstand verzekeraars kennen een hogere werkdruk en wikkelen door tijdgebrek zaken vaak vroegtijdig af.

Persoonlijke benadering

Wij bieden een persoonlijke benadering en maken tijd vrij voor persoonlijk contact. Daardoor kunnen wij de tijd nemen om te luisteren naar uw verhaal en echt focussen op wat belangrijk is. U bent bij Veritas dan ook geen nummer en u heeft altijd een vaste contactpersoon. Dat is bij rechtsbijstand verzekeraars helaas vaak anders. 

30 jaar ervaring

Veritas Letselschade is al dertig jaar actief met het verhalen van schades en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Bij Veritas werken ervaren juristen en is het personeelsverloop laag. Bij rechtsbijstand verzekeraars werken vaak veel beginnende onervaren juristen en wordt er regelmatig gewisseld van behandelaar.

Letselschade melden? 

Wilt u gratis letselschade advies aanvragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Omschrijf uw schade in het kort. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.