Skip to content

LETSELSCHADE NA EEN VERKEERSONGEVAL

Letselschade na een verkeersongeval?
Veritas Letselschade helpt u graag!

Een verkeersongeval kan grote gevolgen hebben voor u of uw naasten. Bijvoorbeeld licht of zwaar lichamelijk letsel, psychische problemen en financiële malaise. Veritas Letselschade biedt gratis rechtshulp aan bij letselschade na een verkeersongeval én de schade verhaalbaar is op een andere partij óf er een verzekering van toepassing is die dekking biedt. Is de tegenpartij onbekend of onverzekerd, dan schrijven wij het Waarborgfonds aan.

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval, op welke manier dan ook? Schroom niet en neem contact op met Veritas Letselschade. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met verkeersschades en beschikken over actuele juridische kennis. Wij lichten u goed voor, zodat u de juiste stappen kunt volgen voor het beste resultaat.

Auto-ongeval, motor, scooter of brommer ongeval

Heeft u letsel opgelopen in het verkeer in een auto, op de motor, scooter of brommer en is hierbij een ander motorrijtuig betrokken? De schuldvraag zal dan beoordeeld worden aan de hand van de geldende verkeersregels. Degene die de verkeersregels heeft geschonden zal aansprakelijk worden gehouden en dient de schade te vergoeden. In sommige gevallen is al snel duidelijk wie aansprakelijk is. Denk hierbij aan een auto die geen voorrang verleent aan het verkeer dat van rechts komt op een gelijkwaardige kruising, of een auto die niet genoeg afstand houdt ten opzichte van zijn voorganger en achterop botst. Toch is niet elke situatie hetzelfde en is de toedracht vaak niet helder. Doordat wij dertig jaar ervaring hebben opgedaan met verkeersschades kunnen wij een gedegen inschatting maken over de schuldvraag en kunnen wij u nader adviseren over de verhaalsmogelijkheden.

Gratis juridische hulp bij letselschade

Ongeval op de fiets of als voetganger

Een voetganger of fietser wordt in Nederland vergaand beschermd indien deze voetganger of fietser wordt aangereden door een motorrijtuig. Dit omdat een voetganger en fietser bijzonder kwetsbaar zijn. In vrijwel alle gevallen zal een voetganger of fietser vijftig tot honderd procent van zijn schade vergoed krijgen. De tweede helft is afhankelijk van de mate waarbij het slachtoffer zelf een verkeersregel heeft geschonden. Voor voetgangers of fietsers jonger dan veertien jaar wordt bijna in alle gevallen de volledige schade betaald door de tegenpartij. Een kind is namelijk nog onoplettend en heeft nog geen normbesef. Bent u of kent u iemand die als fietser of voetganger is aangereden? Neem dan contact met ons op, want in de meeste gevallen is de schade gewoon verhaalbaar – zelfs bij schuld.

Ongeval met elektrische fiets

De elektrische fiets is razend populair en er zijn verschillende soorten e-bikes beschikbaar. Sommige elektrische fietsen vallen volgens de wet onder de rubriek fiets, terwijl andere elektrische fietsen worden gezien als een brom- of snorfiets. Het is belangrijk dat juridisch wordt bepaald onder welke categorie de fiets valt die was betrokken bij een ongeval. Indien de fiets valt onder de rubriek “reguliere fiets” dan wordt men ingeval van een aanrijding met een motorrijtuig vergaand beschermd, ook ingeval van eigen schuld. Wilt u hier meer over weten? De deskundigen van Letselschadebureau Veritas helpen u graag verder. 

Intermediair bij letselschade

Passagier

Bent u als passagier betrokken geraakt bij een aanrijding en heeft u klachten als gevolg van het ongeval? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen uw letselschade in bijna alle gevallen volledig verhalen op één van de betrokken verzekeraars. Dit omdat u als passagier normaliter geen schuld kunt hebben aan een verkeersfout die is gemaakt door één van de betrokken bestuurders.

Persoonlijk, professioneel en gedreven tot het uiterste, dat zijn de kernwaarden van Veritas Letselschade

Letsel en schuld: toch mogelijkheden?

Heeft u zelf een verkeersfout gemaakt en liep u daarbij ook letsel op? Ook dan helpen wij u graag. Stel, u heeft geen voorrang verleend aan de tegenpartij of u bent in slaap gevallen in de auto en tegen de vangrail aan gereden. Normaliter krijgt u als bestuurder de letselschade na een verkeersongeval niet vergoed omdat u degene bent die volgens de regels een verkeersfout heeft gemaakt. Staat u daarmee met lege handen ? Of zijn er nog situaties denkbaar waarbij u toch uw kosten kunt vorderen? Jazeker! Kijk op uw verzekeringspolis en zoek de woorden ‘Schadeverzekering voor inzittenden’ bij de dekkingsomschrijving. Indien u deze verzekering heeft afgesloten dan kunt u ook in geval van schuld uw eigen letselschade verhalen. Wij adviseren u wel om direct Veritas Letselschade in te schakelen zodat wij ook onderzoek kunnen doen naar de polisvoorwaarden, want elke verzekering is anders en daarmee ook de dekking. Veritas Letselschade zoekt het dan verder voor u uit en behartigt uw belangen, zodat u krijgt waar u recht op heeft. 

Zoekt u een professionele belangenbehartiger?

Neem dan contact op met de juristen van Letselschadebureau Veritas.

Ongeval tijdens werktijd in het verkeer

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval op het werk en hebt u letsel opgelopen? Uw werkgever moet de nodige zorg in acht nemen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Om deze reden hebben de meeste werkgevers een gedegen verzekering afgesloten die dekking biedt indien hun medewerkers betrokken raken bij een (verkeers)ongeval. Zonder verzekering dient de werkgever zelf een voorziening te treffen om letselschade na een verkeersongeval te vergoeden. Niet alleen de letselschade maar ook de voertuigschade kunnen wij vaak verhalen indien het ongeval tijdens een werkrit is gebeurd. Omdat de wetgeving niet altijd eenduidig is en veel uitzonderingen kent gaan wij u hier niet verder mee vermoeien. Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw vraag/verzoek aan ons voor. 

Whiplash

Whiplashklachten worden niet altijd door verzekeraars erkend. Door onze werkwijze is het echter bijna onmogelijk voor een verzekeraar om er tussenuit te komen. Vermoedt u dat u last heeft van whiplashklachten? Het herstel van een whiplash kan enorm variëren; mogelijk zijn de klachten blijvend. Neem daarom vandaag nog contact met ons op, zodat wij u vanaf een zo vroeg mogelijk stadium kunnen bijstaan.

Veritas Letselschade Totaalpakket

Behalve letselschade behandelt Veritas ook de schade aan uw voertuig. Verzekeraars weigeren namelijk steeds vaker de totale schade aan uw voertuig te vergoeden. Hoewel de redenen hiervoor verschillend zijn, zit u hier niet op te wachten. Bovendien bent u misschien niet in staat om tegen de beslissing van de verzekeraar in te gaan.

De voordelen van onze gratis rechtshulp

Lagere werkdruk

Veritas heeft een lagere werkdruk per behandelaar. Daarom kunnen wij meer tijd aan uw dossier besteden, wat normaliter zorgt voor een hogere kwaliteit van de dossier-behandeling en een hogere vergoeding. Medewerkers van rechtsbijstand verzekeraars kennen een hogere werkdruk en  wikkelen door tijdgebrek zaken vaak vroegtijdig af.

Persoonlijke benadering

Wij bieden een persoonlijke benadering en maken ruimte vrij in onze agenda voor persoonlijk contact. Daardoor kunnen wij de tijd nemen om te luisteren naar uw verhaal en echt focussen op wat belangrijk is. U bent bij Veritas dan ook geen nummer en u heeft altijd een vaste contactpersoon. Dat is bij rechtsbijstand verzekeraars helaas vaak anders. 

30 jaar ervaring

Veritas Letselschade is al dertig jaar actief met het verhalen van schades en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied. Bij Veritas werken ervaren juristen en is het personeelsverloop laag. Bij rechtsbijstand verzekeraars werken vaak veel beginnende onervaren juristen en wordt er regelmatig gewisseld van behandelaar.

Letselschade melden? 

Wilt u gratis letselschade advies aanvragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Omschrijf uw schade in het kort. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.