Skip to content

Whiplash ook mogelijk bij kleine ongevallen

Soms lopen slachtoffers van kop-staartbotsingen een whiplash op, ook in het geval van een lichte aanrijding. Verzekeraars gaan er echter vaak van uit dat alleen een forse aanrijding whiplash klachten kan veroorzaken. Een medisch adviseur van de wederpartij zal daarom bij een aanrijding met zeer minimale impact al snel in het medisch advies aangeven dat de whiplash niet veroorzaakt kan zijn door de aanrijding.

Delta-V onderzoek

Bij discussies over de oorzaak van een whiplash  laten verzekeraars soms een Delta V onderzoek uitvoeren. Een verzekeraar wil met dit onderzoek aantonen dat de impact gelet op de geringe snelheidsverandering niet tot whiplash gerelateerde klachten kan hebben geleid. Het Delta-V onderzoek kan echter ook in uw voordeel werken als de uitkomst van het onderzoek aangeeft dat er een hoge aanrijdingssnelheid was.

Voorkom misbruik door verzekeraars

Helaas zijn er verzekeraars die dit Delta-V onderzoek misbruiken om aan te geven dat de aanrijding niet de oorzaak is van de gemelde klachten. Een snelheidsverandering kan namelijk alleen een grove schatting weergeven op de kans op whiplash klachten. Er zijn bovendien nog meer maatstaven die van belang kunnen zijn, zodat niet alleen de snelheid tijdens een aanrijding kan bepalen of iemand whiplash achtige klachten kan oplopen. Heeft uw verzekeraar een soortgelijk standpunt? Laat u om deze reden niet afschrikken en schakel direct Veritas Letselschade in. Ook voor andere discussies kunt u ons raadplegen. Wij hebben veel ervaring opgedaan en kunnen u bijstaan als geen ander. Neem daarom na een aanrijding altijd direct contact met ons op!

Meer weten? 

Wilt u meer weten over letselschade en schadeposten? Lees meer over letsel, aansprakelijkheid en onze gratis rechtshulp. Natuurlijk kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *