Letselschade verkeersongeval

Als u letsel oploopt door een verkeersongeval, dan heeft dat voor u bijna altijd medische en financiële gevolgen. U bent bij een dokter of ziekenhuis geweest en heeft tijd nodig om te genezen. Helaas is lang niet altijd direct duidelijk wanneer u volledig zult zijn genezen en óf u wel volledig zult genezen.

Vrijwel altijd heeft uw letsel voor u financiële gevolgen. Niet alleen in de vorm van medische kosten, maar ook in de vorm van andere kosten, zoals die van verzorging en huishoudelijke hulp. Uw letsel kan daarnaast consequenties hebben voor uw inkomen, zowel op korte als op langere termijn.

Het lijkt ons logisch dat u uw letselschade na een verkeersongeval vergoed wilt hebben. Want niemand zit er op te wachten om extra kosten te maken of inkomen te missen. Zeker niet als dat komt door schuld van een ander.

Ook kan het gebeuren dat u ondanks eigen schuld toch nog recht heeft op een (gedeeltelijke) letselschadevergoeding. Zoals bij een SVI-verzekering of wanneer u rijdt in een (lease auto) van de zaak.

Letselschadevergoeding na een verkeersongeval

Bij letselschade na een verkeersongeval, krijgt u altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij. Die moet uw letselschade vergoeden. U moet er dan maar op vertrouwen dat uw letselschade netjes wordt afgewikkeld, zonder dat die verzekeringsmaatschappij u daarbij juridisch gezien tekort doet.

Helaas blijkt in de praktijk dat een verzekeraar toch niet altijd even goed op uw belangen let. Daarom heeft u in Nederland recht op kosteloze juridische hulp. Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval, dan mag u op kosten van de aansprakelijke partij een letselschadebureau inschakelen.

Verkeersongevallen

Letselschade door een verkeersongeval kan op verschillende manieren ontstaan:

1. auto ongeval
2. fietsongeval
3. vrachtwagen ongeluk
4. bromfiets, scooter of snorfiets ongeval
5. motorongeval of een
6. ongeval als voetganger.

Daarbij maakt het juridisch gezien ook nog uit of u bestuurder of passagier was. En hoe u zelf uw auto hebt verzekerd en of u in een door uw werkgever ter beschikking gestelde of (lease)auto reed.

Want ieder soort verkeersongeval heeft zo zijn eigen “juridische eigenaardigheden”. Maar bijna altijd komt het er op neer dat u bij letselschade door een verkeersongeval juridisch gezien vaak veel beter beschermd bent dan u denkt.

Daarom is het altijd verstandig om advies te vragen aan een deskundig letselschadebureau. Wij vertellen u graag hoe groot de kans is dat uw letselschade vergoed moet worden. En wij helpen u graag, goed en voor u helemaal GRATIS om uw letselschade ook daadwerkelijk vergoed te krijgen.

Beschermde status kinderen, fietsers, voetgangers en passagiers

Als u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval, dan bent u juridisch gezien in veel gevallen extra beschermd. De meest vergaande extra juridische bescherming is bedoeld voor kinderen onder de 14 jaar, passagiers en opzittenden. Op een enkele uitzondering na, krijgen zij hun letselschade altijd voor 100% vergoed.

Als fietsers of voetganger heeft u iets minder extra juridische bescherming. Maar in veel gevallen krijgt u toch tenminste 50% van uw letselschade vergoed. Zelfs al is het verkeersongeval ontstaan door uw eigen schuld.

Bestuurders soms extra beschermd door speciale verzekering

Ook als u als bestuurder van uw eigen auto of een auto van de zaak letsel oploopt door een verkeersongeval, kunt u uw letselschade toch voor 100% vergoed krijgen. Niet veel mensen weten dat.

Er is namelijk een speciale verzekering die daarvoor afgesloten kan worden en dat is een SVI-verzekering. Een SVI-verzekering dekt al uw letselschade na een verkeersongeval, ook al is het verkeersongeval door uw eigen schuld ontstaan.

Rijdt u in een leaseauto of een bedrijfsauto, dan is uw werkgever min of meer verplicht om zo’n SVI-verzekering af te sluiten. Maar ook steeds meer particulieren hebben vandaag de dag een SVI-verzekering, vaak zonder dat zij zich dat zelf volledig realiseren.

Dus als u door uw eigen schuld letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval, kijk dan altijd na of u een SVI-verzekering heeft of dat uw werkgever inderdaad zo’n verzekering heeft afgesloten. Want dan krijgt u uw letselschade volledig vergoed, wat er ook is gebeurd. Zelfs al was het allemaal uw eigen schuld.

Wat kost een letselschadebureau?

Bij Veritas Letselschade kost juridische hulp bij letselschade u niets! In de Wet is namelijk bepaald dat de hulp van een letselschadebureau voor u als letselschade slachtoffer volledig kosteloos is. Wij leggen u graag uit waarom.

De kosten van een letselschadebureau worden als onderdeel van uw totale letselschade gezien. Uw tegenpartij is ook verplicht om uw juridische kosten (lees: de kosten van het door u ingeschakelde letselschadebureau) te vergoeden. Dat staat in art. 6:96 BW.

Dus als u een letselschadebureau vraagt om uw juridische belangen te behartigen, dan kost u dat niets.

Wij garanderen u namelijk van te voren èn schriftelijk, dat onze hulp bij letselschade voor u echt altijd volledig kosteloos zal zijn. Daarin zijn wij echt uniek. Er is in Nederland geen ander letselschadebureau dat u direct en van te voren hetzelfde durft te garanderen!

Letselschade verkeersongeval? Zorg voor juridisch advies

Heeft u letselschade opgelopen door verkeersongeval en heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt het formulier op onze website invullen, mailen, bellen of zelfs chatten. Wat u het prettigst vindt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. Daarna kunt u zelf beslissen wat u daarmee doet.

Bijna altijd kunnen wij u al direct tijdens ons eerste contact – dus puur aan de hand van uw eigen verhaal – vertellen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. U weet dan meteen waar u aan toe bent en kunt u vertrouwen op de deskundige bijstand van Veritas Letselschade